INCALZIREA GLOBALA : DECONSPIRAREA UNUI MIT

by Macolaus

Dualismul cartezian - comuniunea dintre trup şi suflet ca entităţi
distincte dar aflate într-o perfectă sinergie - este evoluţia spre
care tindem ori echilibrul pe care incercăm să-l prezervăm.

Macolaus

Cei mai multi dintre noi, de cele mai multe ori, cred că lumea care ne înconjoară poate fi percepută in culorile ei reale, actuale, nesupuse unei filtrări riguroase. Este o abordare trivială, condamnată la inferioritate din start, aşa cum forţele care schiţează peizajele din care ne vom regala, sunt neloiale şi infidele intereselor comunitare.

Raţionamentele matematice, venale, ale unor cercuri de influenţă de sorginte mondială se axează pe o îmbinare perfectă a tuturor instrumentelor şi mecanismelor de care pot dispune spre a orchestra existenţa miliardelor de indivizi pe Terra, nestingherite de voci ale căror rezonanţă e blocată de peretele gros al ridiculizării şi marginalizării.

Schimbările climaterice, reprezintă o serie de fenomene obiective, de actualitate, care se petrec în natură, în jurul nostru, care ne somează la vicisitudini deseori tragice, afectându-ne în mod direct. Încălzirea globală, ca vector central al acestor schimbări, reprezintă cea mai redutabilă modificare a condiţiilor de mediu şi climă. Acest lucru ne-a fost confirmat şi vara trecută, şi de celelalte dinaintea ei. Am resimţit fiecare în parte efectul creşterii dramatice a temperaturilor, aceasta traducându-se printr-o scadere a eficienţei intelectuale şi fizice, iar dacă ajustăm la nivel naţional, pierderile sunt colosale. Ca să nu mai amintesc despre catastrofa sectorului agrar, devastat de absenţa îndelungată a precipitaţiilor şi literalmente ars de temperaturile incendiare din ultimii ani, plus o serie de alte efecte colaterale legate de diminuarea sezonalitatii distincte şi proliferarea dăunătorilor.

Toate acestea sunt reale, omul le regretă, omul le condamnă..dar oare tot el le provoacă?

''Schimbările climatice - de acum înainte, nu sunt doar o problemă ştiinţifică, ci o problemă politică şi sociologică''
(D.Gottlieb - environmental philosopher)

Se consideră că încălzirea globală (ÎG) este provocată de om, prin emisiile de CO2 care crează in atmosferă un strat capabil sa stocheze căldură. Aceasta este versiunea oficială, decretată de inaltele oficialitati, adoptata ca platforma ideologica de miscarile ecologiste şi argumentată de cei mai mulţi oameni de ştiinţă din domeniu. Teoria IG globale cauzata de emisiile CO2 a devenit un fel de religie, un nou tip de moralitate, sa te indoiesti de acest lucru este cel mai politic incorect posibil, e sa fii etichetat drept eretic. Aceasta viziune a devenit o puternica forta prin care statele dezvoltate pot controla si inhiba cresterea economica in statele lumii a treia, condamnandu-le la regres, involutie si o perpetua mizerie socio-economica.
James Shikwati - economist si autor al multor publicatii remarca: "un lucru care poate fi observat in orice dezbatere guvernamentala, e ca cineva incearca sa distruga visul african - Dezvoltarea". Dexteritatea manipularii insidioase a populatiilor acestor tari, urmarind ca obiectiv pastrarea intacta a rezervelor de combustibili fosili pentru exploatarea lor ulterioara in profitul celor mari ne demonstreaza clivajul care a avut loc in gandirea occidentala, fosa abisala care separa presupusa prevalenta a valorilor umane, a generarii echitatii, egalitatii si bunastarii mondiale de adevarata atitudine centrifuga, izolatoare si indiferenta la strigatele de disperare ale semenilor lor.

Pentru ca versiunea oficiala a explicarii IG nu este decat un mit.

Adevaratele cauze ale cresterii temperaturilor pe Terra sunt de natura telurica sau cosmica, neinregistrand vreo incidenta oarecare a factorului antropogen, ori una infima nu poate avea decat efect local/regional.

In trecutul indepartat (aprox 8000 i.e.n.) avea loc o incalzire a climei terestre, indusa de factori ai naturii. Aceasta a coincis cu epoca de fier, perioada a dezvoltarii tehnologice a speciei umane. Deci incalzirea climei a fost un factor pozitiv al evolutiei. Incalziri ale climei s-au resimtit si in Evul Mediu, o usoara racire a acesteia a avut loc de-a lungul secolelor XVII-XIX, iar inca inainte de industrializarea moderna de dupa razboi, clima Terrei iarasi incepuse sa creasca. Toate aceste modificari climatice din trecut s-au efectuat sub influenta fortelor naturii, omul fiind mai mult decat neputincios in fata lor. De ce am crede astazi ca evolutia omului si emisiile de gaz carbonic pot provoca aceste modificari? Ori, din totalitatea gazelor cu efect de sera, 95% sunt vaporii de apa(norii), aprox.4% alte gaze, printre care si cel metan, si doar 0,054% CO2!!! Si proportia de gaz carbonic emisa de om este si mai mica decat cea enuntata, neavand absolut nici o influenta asupra climei. Spre exemplu, CO2 emis in urma activitatii vulcanice timp de 1 an depaseste totalitatea emisiilor de CO2 a intregii umanitati pe parcursul intregii sale istorii, din cele mai vechi timpuri pana in prezent! Inca mai mult CO2 se degaja din descompunerea florei toamna, iar cea mai mare cantitate provine din oceane.

Adevarul este ca nu o crestere a volumului de CO2 antreneaza o crestere a temperaturilor, ci invers. Cand temperatura creste, mai mult gaz carbonic este eliberat in atmosfera.
Daca e sa listez pe scurt adevaratele origini ale Schimbarilor globale sunt provocate de : (1) fenomenul ciclic al petelor solare, (2) efectele induse de cele trei legitati ale globului : excentricitatea, oblicitatea si precesiunea terestra, (3) iradierea planetei cu subparticule atomice degajate la exploziile supernovelor, (4) praful cosmic al norilor interstelari, (5) apropierea, deci proximitatea planetei Eris - numita si planeta de foc - care antreneaza o incalzire excedentara a Terrei.

Deci, teoria "carbonica" este o farsa, o sarada, o noua cuvertura a intereselor machiavelice ale unor grupuri de inlfluenta mondiala. A crede in teoriile debitate este a cadea sub influenta acestora si a se lasa domesticit si abuzat in credulitatea sa naiva. Adevarul e ca secolul XXI, cel al luptei pentru sursele de energie induce si devieri dramatice de la adevarata natura originara a fiintei umane, dualismul cartezian a fost compromis prin dezaxarea sa, de favorizarea laturii materiale in detrimentul spiritualitatii si echidistantei morale.

« Planetei Terra ii este indiferent daca temperatura sa de suprafata variaza de cateva grade… biodiversitatea a cunoscut si crize.. si dupa acestea, ea a fost si mai diversificata…Astfel, la nivel planetar, o criza nu este un blestem ci o binecuvantare »
Patrick de Wever, geolog
-
Va invit sa urmariti un documentar extraordinar care mi-a servit si ca sursa de inspiratie. Veti gasi acolo o exemplificare si argumentare mai ampla a celor relatate aici.
-
Am organizat vreo doua conferinte la aceasta tema. Pentru cei care doresc fisierul prezentarilor in PPT sau PDF, le puteti solicita la macolaus@hotmail.fr.

14 Comments:

  1. Anonim said...
    intradevar, in 1300-1347 pe Terra a exista o perioada unica atunci cand nu a PLOUAT niciun miligram de apa pe Terra...Asa ca, ultimii 550 de ani sunt considerati o era glaciara usoara. Si mai interesant este ca in Evul Mediu existau in Groenlanda ferme de crestere a animalelor si agricultura era chiar dezvoltata. Si ce s-a intimplat de atunci pana acum? S-a acoperit de gheata...
    Totusi, topirea celor doi ghetari, Larsen A si Larsen B au pus sub amenintare intreg globul. Daca se topeste si Ross Shelf, atunci Oceanul Planetar creste cu 6 metri! ... Sir David King a fost cel mai curajos om de stiinta care nu a ezitat sa instiinteze lumea intreaga despre pericolul iminent
    Anonim said...
    hai sa punem mina la mina si sa cumparam o nava cosmica si sa zburam de pe pamint :) pe marte sau pe mars sau chiar pe snikers ! ce ziceti si nu ne va pasa incalzirea globala :) iaka asa si parerea mea este ca tu asa zisul macolaus trebuie sa ne salvezi de la incalzirea globala ca altfel noi nu avem idee ce vom face ... cind ai un raspuns sa-mi scrii pe Feghea@yahoo.com poate stii tu ce e de facut sa inlaturam noi problema asta eu sunt gata sa donez 500.000 euro pentru proectul tau daca va avea un rezultat /da si vorbescdestul de serios / astept raspuns Gheaghea Feghea si cartoaful Company
    Anonim said...
    Gheaghea Feghea, ce ai spune daca ai dona acesti 500 mii de euro la o casa de copii sau la un azil de batrani? Oricum nu cred ca Compania Cartoaful mai are multe zile, la fel ca si tine... Iertata sa imi fie sinceritatea.
    P.S. Nu se scrie proect, ci PROIECT! (sa stii sa scrii in cayul in care chiar vei dona banii, sa nu te dai de rusine...)
    Anonim said...
    multumesc ca ai corectat mosul chiar pentru asta uite acceseaza linkul pe care ti lam pus si vei vedea cu ce se ocupa compania noastra in rezultatul cresterilor asa zise noi specii de" cartoafe "
    astea nu sunt cartofi daca te-ai gindit la asta mincatai muiele de anonim ....In mortii matii eu iti dau mai bine zis iti donez 50 mii euro da tu nu vrei sa-i ei ? ai lasa ca atunci vom proceda astfel cu tine
    http://izvrashenec.ru/foto/foto1/028.jpg
    Anonim said...
    stimati forumisti!
    e bine cand o chestiune de interes public suscita discutii si dezbateri. Sa nu depasim insa cadrul eticii sociale si a decentei umane. Chiar daca e un spatiu virtual, mai intra lume..

    Nu va salva nimeni pe nimeni de la IG. Procese de acest gen au decurs pana acum si vom fi confruntati cu ele si in continuare. Vom invata sa le infruntam, si nu sa fugim de ele ca niste lasi, dle Feghea!

    Si va rog, fara perversiuni si obscenitati pe aceasta pagina!
    Anonim said...
    Gheaghea Feghea, esti un idiot! imi pare rau pentru tine si pentru cei de langa tine...
    Anonim said...
    ai ghine daca zici asa sa fie ) da oricum sa stii ca sut lucruri mai importante decit toate micile astea probleme care le vezi tu ) si ai face mai bine daca ai scri pe blogul tau ceva DE EXEMPLU Vegetarianismul cum ai inceput sascrii.... dar fugi incet de la tema eu iti dau un exeplu foatrte bun cum sa te mentii in forma crede-ma iti va ajuta si tuturor ce citesc acet forum ........>>>> uite aici gasesti sfatul meu : papa si tot va fi ok.http://izvrashenec.ru/foto/foto1/06b.jpg
    Anonim said...
    Oricum ai ramas idiot MAAAARE! de ai sti ce satisfacatie am demonstrandu-le celor ca tine ca sunt dobitoci! aici nu e nevoie de argumente, e clar si asa...
    Anonim said...
    mda da eu nu am crezut ca tu esti asa de prost dar totusi esti un mare Prost cu litera mare nu ca asa simplu intradevar capul tau e plin de muie si asta e purul adevar!!!

    Blogul tau si tu esti facut din muie galbena tiganeasca ...............
    Anonim said...
    si ce ai hotarit cu suma asta de 50o mii euro ii donez sau nu ? cuiva daca nu toate cele bune

    si papati dragii mei cit mai mult cicatel ok,,,,, si la toti bafta
    Anonim said...
    ddfdf
    Anonim said...
    mda comentariile sunt uluitoare :(
    Anonim said...
    De obicei, pe un spatiu virtual, se manifesta adevarata fata a surferilor. In cazul nostru, avem un individ frustrat, needucat si lipsit de orice etica sociala, decenta si bun simt.

    Il invitam si il rugam frumos sa fie amabil si sa-si inceteze manifestarile pe aceasta pagina promotare a atitudinii pacifiste, a impartialitatii si expunerii in limitele moral admisibile a punctelor de vedere.

    Va rugam sa fiti demni si, daca aveti pozitii divergente, sa le expuneti intr-un cadru mai palpabil. Deci, in rezumat, nu fi o muiere, dle Feghea!

    Invit pe toata lumea sa adopte o atitudine constructiva in relatiile cu ceilalti, atat pe forumuri, la postarea comentariilor, cat si in viata cotidiana, e unica cale de dezvoltare a statului nostru. Uniti, si nu dezbinati, solidari si nu izolati, deschisi si nu claustrati, pozitivi si decenti si nu amorali si perversi!

    Fie-va Domnul o calauza!
    Anonim said...
    Fiti mai cu viziune mai copii si priviti in ansamblu si nu va luati dupa primul interesat sa va ia nasul
    http://www.urbaniulian.ro/2010/04/26/cnn-ul-promoveaza-brutal-politica-ce-incurajeaza-familiile-sa-aiba-un-singur-copil-ca-parte-a-vietii-amoroase-verzi/
    http://www.urbaniulian.ro/2010/03/03/bill-gates-isi-doreste-reducerea-populatiei-globului-prin-vaccinuri/
    Si eu-s ecologista dar nu inghit magariile altora.
    Adevarul despre Incalzirea Globala. - Incalzirea globala este un mare Fâss.
    Incalzirea Globala in Romania:
    http://www.trilulilu.ro/danielimfinity/7154f84e1325d5
    Este incalzirea Globala reala? Sau nu este ea oare chiar 100% naturala?
    http://www.trilulilu.ro/truecrestin/3c77733cf837f5
    Incalzirea Globala "nu exista"!!! Adica, nu este datorata tocmai activitatii oamenilor !!! Si nu a fost provocata sau intensificata de poluarea umana. Propaganda este doar noua metoda a unor companii de a-si baga in buzunar noi bani prin aceste supra-taxe exorbitante de mediu - Care vor ruina Economiile Statelor mai Mici - si pe care si le vor insusi in interesele proprii, fara macar sa imbunatateasca apa, aerul, alimentatia, sanatatea sau viata oamenilor. Ci doar vor stoarce bani, saracind oamenii sau inchizand fabrici in tarile mai sarace si asa lovite greu de Criza Economica.
    http://www.trilulilu.ro/00070707000/2f3aca6104ca40
    http://www.trilulilu.ro/00070707000/737ca9093cb7ad
    http://www.trilulilu.ro/00070707000/55089291bdc710
    http://www.trilulilu.ro/00070707000/109a1cae3b9795
    Asa-numita "Incalzire Globala", cu uragane, tonade, inundatii si alte dezechilibre climatice, intradevar exista, dar este 99,99% naturala. Pentru ca acelasi fenomen, respectiv Incalzirea Globala, se intampla in aceste momente, similar si pe Marte si pe Jupiter si nu este datorata special activitatii umane, ci faptul se datoreaza intensificarii activitatii solare din ultimele decenii. Si poate fi catalogata de fapt ca manifestarea normala, (asemenea intensificari solare au mai existat si in trecut), a unui ciclu natural al activitatii soarelui - cunoscut si ca zeul Ra al Egiptului. Si acest fenomen influenteaza ciclic pe Pamant, dar si pe alte planete, temperatura, puterea uraganelor, clima, etc. Restul, este doar o shmechera manipulare de media pentru a impune taxe tarilor sarace si pentru a le stopa dezvoltarea si asa fragila si a le impinge la coada vacii. Si Romania ar trebui sa se concentreze pe iesirea din Criza Economica, pe constructia de diguri, pe stoparea devalizarii fondului forestier care duce la inundatii, desertificare, scade sansele de pretcipitatii si face spatiu deschis tornadelor si eroziunii si nu pe baliverne despre CO2 si incalzirea iremediabila a Climei.
    http://www.trilulilu.ro/00070707000/324580cd5c8473

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire