by Macolaus
.
.
Sunt aproape 3 ani de cand Tratatul Constitutional pentru UE a fost reprobat si respins de cetatenii europeni (prin votul contra a francezilor si olandezilor). Contrariati in intentiile lor de a promova si a instaura o noua epoca politica si un nou sistem de gestiune centralizat in spatiul european, tehnocratii si elitele Uniunii isi luasera o pauza intre timp - pentru a medita profund si a gasi o noua modalitate de a impune Tratatul.
.
Tratatul de la Lisabona este climax-ul uneltirilor oligarhice a acestor elite. Admonestati de opinia publica si flagelati de votul lor contra, acestia au recurs la edificarea unui alt document, care nu face decat sa repete textul vechiului tratat, fiind prezentat sub alt ambalaj. Valery Giscard d'Estaing, inspiratorul si creatorul textului TCE a recunoscut el insusi ca Tratatul de la Lisabona este o reproducere exacta a acestui text. Greseala de a supune ratificarea tratatului votului public nu mai este repetata de aceasta data, adoptarea sa fiind infaptuita de cercurile guvernante, vandute intereselor comunitare, aflate in ruptura neta cu cei care i-au investit la conducere prin votul lor.
.
Franta, tara care a blocat de facto ratificarea Tratatului Constitutional in mai 2005, astazi il aproba. Paradoxal? Cum se explica prapastia ideologica abisala intre "NU" din 2005 si "DA" din 2008? Foarte simplu - in 2005 s-a exprimat poporul, in 2008 lobby-urile financiare si tehnocrate. Revenirea asupra unui proiect refuzat de poporul francez, este o intreprindere riscanta si potentiala generatoare de alarmari ale fortelor rebele, ale rezervelor de opozitie.
.
Totusi, acest scenariu a fost foarte abil conturnat, si opozitia dejucata. Adoptarea controversatului document s-a efectuat sub acoperire, prin deturnarea atentiei opiniei publice si focalizarea sa asupra efectelor de soc ale intemperiilor vietii private ale unor figuri centrale - casatoria presedintelui Sarkozy cu Carla Bruni, campania pre-electorala din SUA, etc, cat si declaratiile oficiale pompoase ale unor demnitari francezi. Bernard Couchner, seful diplomatiei franceze se exprima apologetic in noaptea precedenta :"Acest tratat merita sa fie apreciat la valoarea sa : ca un moment important in constructia idealului european"(sublinerea imi apartine).
.
Ma intreb : care este acest ideal european de care vorbeste Couchner? Renuntarea la valorile nationale si referintele istorice, etnice si axiologice care definesc un popor si diluarea acestora intr-un spatiu comunitar, fuzionarea cu altele si stabilirea unui mega-stat, unei mega-structuri geopolitice, edificarea unei noi URSS in spatiul european? Abandonarea dreptului la autodeterminare si autogestiune in favoarea unor organe pan-europene, care n-au nici urechi sa auda si nici ochi sa vada necesitatile si dezideratele cetatenilor de rand si care forjeaza politica in virtutea parghiilor economice in interesul lobby-urilor financiare si a corporatiilor multinationale? Ori, textul tratatului are cu ce intrista : art.1 interzice Statelor membre sa ia masuri restrictive contra miscarilor de capital, ceea ce suprima orice posibilitate de penalizare contra oricarei delocalizari brutale ale unor intreprinderi. Printre altele, textul vorbeste despre o Carta a drepturilor omului "juridic constrangatoare". Sunt operate transferuri de definitii, remanieri la nivel de conceptie a drepturilor si felul de a le aplica (coercitiv) - instrumente clasice ale dictatului din umbra.
.
Democratie europeana sau sublim artificiu al progresului elitelor oligarhice in preluarea puterii si supunerea maselor prin metode oculte?
.
O Europa care decide pentru tine, care-ti dicteaza ce poti spune si ce nu, care cenzureaza metodic, sistematic si dogmatic nu doar exprimarea, dar si gandirea maselor, una care adopta discret si din umbra proiecte de legi respinse initial de cei mai multi, in scopul instaurarii une Noi Ordini, una conceputa si promovata din laboratorul conspiratiilor masonice central-europene... nu mai este decat o inselaciune arhetipala a modelului primar de Europa reunita, o materializare a proiectelor schitate de cenaclurile politice aservite de interesul financiar al marionetistilor elitei mondiale.

0 Comments:

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire