CEL MAI BATRAN OM DE PE PAMANT ARE 120 DE ANI

by Macolaus
.
Cartea Recordurilor a inregistrat un nou record de longevtiate. O femeie din Israel, pe nume Mariam Amash, este cea care isi insuseste mai nou titulatura. Potrivit certificatului sau de nastere, femeia s-a nascut in anul 1888, adica in urma cu 120 de ani. \'Da, sunt cel mai batran om de pe pamant\', a declarat bunicuta. in ciuda varstei inaintate, femeia se trezeste in fiecare dimineata la ora cinci, merge apoi la plimbare fara ajutorul unui baston, iar restul zilei il petrece alaturi de familie. \'Mananc, beau, fac dus. Sper sa mai traiesc inca zece ani\', a marturisit Mariam. increzatoare in invataturile Coranului, batrana a ajuns de cinci ori in viata sa la locul sfant al musulmanilor, la Mecca, ultima calatorie fiind facuta in 1990, cand avea \'doar\' 102 ani. Mariam are zece copii, 120 de nepoti, 250 de stranepoti si 30 de stra-stranepoti, cel mai tanar urmas al sau avand doar o saptamana. Care este insa secretul lui Amash? Femeia pune logevitatea sa pe seama dietei bazate in mare parte pe legume.
.
.
* * *
.
"Femeia pune logevitatea sa pe seama dietei bazate in mare parte pe legume."
.
Deci, puterea magica a legumelor a fost confirmata. Inca o dovada incontestabila a vegetarianismului ca model nutritional optim pentru cei care aleg un trai sanatos si vor sa evite turneurile pe la spitaluri. Pentru ca - le explic aspectul acesta particular al vegetarianismului celor care ma intreaba la ce bun sa traiesti multi ani, dar cu o permanenta senzatie de frustrare datorata abstinentei de a manca "ceva bun" - nu e vorba doar de longevitate. Vorbim despre calitatea, si nu doar durata vietii. Un organism devine longeviv, si poate traversa secole, doar daca e permanent sanatos, doar in absenta suferintei corporale. Doar aflandu-te intr-un permanent echilibru fiziologic, poti spera sa fii longeviv.
.
Cu alte cuvinte, faptul de a consuma carnea, aliment cu o proeminenta toxicitate, slabeste organismul, duce la stari de dezechilibru al unor organe sau procese bio-functionale, metabolice. Aceasta degenereaza in disfunctii ale acestor organe, cauzand aparitia bolilor, slabind imunitatea si rezistenta corpului in fata potentialilor factori de risc.
.
O alimentatie sanatoasa, libera de orice sursa de substante nocive, protejeaza si intareste organismul, conferindu-i un "scut" imuno-activ contra dereglarilor interne sau a atacurilor microbiene din exterior.
.
In acest fel, armonia fiziologica interna creaza un spatiu de confort si stabilitate la orice nivel existential al individului. Normalitatea fizica este pilonul unei activitati cerebrale sanatoase, a unui echilibru psihologic, toate imbinate permitand bio-energiei corpului sa circule coerent si sa contribuie la mentinerea tineretii organismului o perioada indelungata, sau foarte indelungata...

3 Comments:

  1. Anonim said...
    Sa ii dea Dumnezeu sanatate batranei! Daca ajung si eu la varsta asta mi/as dori si un mosneag functionabil! :)) Ar ajuta legumele si fructele?
    Anonim said...
    eu cred ca deja e bine sa ajungi la varsta aia...
    acum "functionabil" e o optiune extra :))

    Si, da, cred ca ar ajuta, doar ca tre sa ai si o batranica functionabila :))

    Totusi, ajuns la o batranete atat de profunda, te face sa gandesti prea filosofic, in opinia mea, ca sa te mai preocupe experientele materiale sau placerile trupesti...

    Dar poate nu.. :)
    Anonim said...
    Thanks for some quality points there. I am kind of new to online , so I printed this off to put in my file, any better way to go about keeping track of it then printing?

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire